Op zoek naar is komkommer groente of fruit?

is komkommer groente of fruit
 
Verschil tussen groente en fruit Wikipedia.
Maar soms worden vruchten gezien als groente, ook als ze rauw gegeten kunnen worden zoals de tomaat en de komkommer. De tomaat bevat bovendien suiker. Hierna volgt een omschrijving van de indeling in groente of fruit vanuit verschillende gezichtspunten. Alles wat aan een kruidachtige plant groeit is volgens de tuinbouwkundige definitie groente, terwijl alles wat aan een houtachtige plant groeit volgens deze definitie fruit is.
stroopwafels maken
Fruit/groente Biologie en medisch laboratoriumonderzoek Wetenschapsforum.
De gangbare definitie is dat fruit groeit aan meerjarige houtige gewassen. Een braam is dus kleinfruit, een appel, peer, abrikoos etc fruit, een tomaat, komkommer groente. Over aardbei is jaren een gesteggel geweest, en daar zijn we nog niet over uit. Ook een aardbeiplant is meerjarig, en het vormt een houtige stam, die echter officieel biologisch een rhizoom is. Dus officieel is een aardbei groente. al vind ik dat zelf als aardbeiteler een allerlulligste definitie.: ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN. help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip. Terug naar boven. Geplaatst op 27 augustus 2006 2310.: Van aardbeien had ik dat nog nooit gehoord, wel de gekende discussie" over tomaten. Edit: wikipedia catalogeert aardbei blijkbaar toch/nog onder fruit NL en EN. So from a technical standpoint, the seeds are the actual fruits of the plant, and the flesh of the strawberry is a vegetable.
vrieskast kopen
Tomaat, groente of fruit? Scholieren.com forum.
Hoewel die strikt tuinbouwkundig gezien tot de groenten behoort, is het een kruidachtige plant. In de plantkunde kan een fruit enkel een vrucht of een schijnvrucht zijn terwijl een groente een vrucht tomaat, komkommer, een bloem bloemkool, broccoli, een blad sla, een stengel asperge, een knol knolselder of een schijnvrucht aardbei enz.
Bureaustoelen
8X FRUIT WAARVAN JE DACHT DAT HET GROENTE WAS Happy in Shape.
8X FRUIT WAARVAN JE DACHT DAT HET GROENTE WAS. Onder het mom van weet wat je eet: 8x fruit waarvan je waarschijnlijk dacht dat het groente was. Plus dan maar meteen waar deze fruity beauties zoal goed voor zijn. Samengevat kun je botanisch en Van Dale-proef zeggen dat fruit het eetbare en zaaddragende deel is van een plant dat ontstaan is uit het vruchtbeginsel.
Komkommer Voedingscentrum.
Komkommer is het hele jaar door verkrijgbaar. Komkommers zijn maximaal 2 weken te bewaren op een koele plaats, maar niet in de koelkast of diepvries. Komkommers worden snotterig van kou. Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging. Een komkommer hoeft niet geschild te worden voor gebruik. Hij moet wel worden gewassen en de uiteindes eraf gesneden. Meestal eten we komkommer rauw. Het kan ook gestoofd, gebakken en gekookt worden. Kook komkommer niet langer dan 10 minuten. Komkommer is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat komkommer veel vezels en voedingsstoffen en erg weinig calorie├źn. Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker darmkanker.
Komkommer Vruchtgroenten Producten ZON fruit vegetables.
In de salade, geroerbakt of rauw in een amuse. Bewaar komkommers niet in de koelkast. Soms zit er folie om de komkommer. Dit is om hem langer vers te houden, want de komkommer heeft het liefste geen zuurstof. Nederlandse komkommers zijn van maart tot halverwege november verkrijgbaar. Ga terug naar het productoverzicht. Blad en stengelgroenten. Blad en stengelgroenten Knolgroenten Koolgroenten Peulvruchten Steenvruchten Vruchtgroenten Zachtfruit. Product van de maand.: Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. Knolselderij is van top tot teen bruikbaar, het blad en de knol doen het allebei goed in soepen, sauzen en zelfs salades. Deze groente is het hele jaar verkrijgbaar, maar staat bekend als een typische wintergroente.
Willem Wever Wat is het verschil tussen groente en fruit?
Wel of geen vrucht? Meestal wordt gekeken naar welk deel van een plant iets is. Fruit is altijd de vrucht van een plant, zoals een aardbei. De groente die je eet kan ook een ander deel zijn, bijvoorbeeld de wortel, knol, stengel of het blad.
Is komkommer groente of fruit? Tommies.
Of een komkommer nu groente of fruit is, de snackkomkommers van Tommies zijn met zekerheid gezond! Waarom vragen we ons af of komkommer groente of fruit is? Hoe komt het dat we ons de vraag is komkommer groente of fruit?

Contacteer ons