Zoeken naar merels

merels
 
Merel een vrolijke vogel die vaak in de tuin vertoeft: levenswijze, voedsel, nest.
Net na een flinke regenbui zijn er meestal verschillende merels op het gazon waar te nemen. Door de regen moeten de regenwormen hun zuurstof boven de grond komen halen. Om de wormen extra snel bovengronds te verkrijgen hebben de merels trouwens een goede methode.
SEO
Merel Wikipedia.
In Nederland en België is er vooral van september tot november met een duidelijke piek in oktober trekgedrag waar te nemen van noordelijke merels. De voorjaarstrek gebeurt erg onopvallend van maart tot april. Als de winter strenger wordt, verschijnen de merels in grote aantallen in de duinstreek.
https://www.witgoedhandel-dezwaan.nl/koelkast-tafelmodel/
De merel in mijn tuin een handje helpen.
Merels zijn dol op fruit. Vooral in het najaar en de winter gaan ze op zoek naar bessen en afgevallen fruit. Merels zoeken hun voedsel vaak op de grond, op een kort gemaaid gazon of tussen afgevallen bladeren. Gooi wat gedeukte appels of peren op een open plek in je tuin, in de buurt van struiken of een haag.
Waarom de merel in sommige Limburgse steden bijna volledig. Het Belang van Limburg.
Merels uit meer landelijke gebieden zullen zich herlokaliseren naar steden, waardoor de populatie stilaan ook daar weer zal aangroeien. Het zijn overigens niet alleen merels die getroffen worden door het usutu-virus, ook huismussen, lijsters en uilen zijn kwetsbaar voor de ziekte.
Vogelbescherming waarschuwt voor nieuw usutu-virus bij merels.
Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen vraagt om dode of zieke vogels binnen te brengen in een van de vogelopvangcentra of te melden via waarnemingen.be. De voorbije weken ontvingen zowel Vogelbescherming Vlaanderen als Natuurpunt berichten over dode of verzwakte merels die mogelijk geïnfecteerd waren met het usutu-virus.
Merel is Vogel van het Jaar 2018 Het Nieuwsblad.
De vraag die ons op dit ogenblik bezighoudt is of we in de lente van 2018 opnieuw kunnen genieten van de aantrekkelijke zang van de merel, klinkt het ongerust bij Vogelbescherming Vlaanderen. Op dit ogenblik is het immers met een vergrootglas zoeken naar merels.
Worden Merels slachtoffer van nieuwe usutu-uitbraak? Natuurpunt.
Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden via waarnemingen.be en ze binnen te brengen in een van de vogelopvangcentra. De voorbije weken ontvingen zowel Natuurpunt als Vogelbescherming Vlaanderen berichten over dode of verzwakte Merels die mogelijk geïnfecteerd waren met het usutu-virus.
Usutuvirus bedreigt Belgische Merels Natuurpunt.
In België is er de laatste weken een duidelijk verhoogde sterfte onder Merels met een echte broeihaard in het noordoosten van het land Limburg en de Voerstreek. Maar mogelijk is het probleem al veel omvangrijker en zorgt de onbekendheid van het virus ervoor dat vele slachtoffers niet worden herkend.

Contacteer ons