Meer resultaten voor is een tomaat groente of fruit

is een tomaat groente of fruit
 
Tomaat Wikipedia.
Tomaten werden als afrodisiacum aangeprezen, vandaar de bijnaam pommes" d'amour' in het Frans. In groene tomaten is de gifstof tomatine nog aanwezig; dit is evenals solanine welke in aardappels voorkomt een glycoalkaloïde. Groente of fruit. In 1893 besliste het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten dat de tomaat voor de Amerikaanse wet als groente en niet als fruit moet worden beschouwd.
groente
Tomaten, groente of fruit? Floor's' Groente en Fruit.
Is een tomaat groente of is een tomaat fruit? Dat is een discussie die al eeuwenlang aan de gang is. Er wordt gezegd dat de verwarring vooral komt doordat we van de tomaat de opvallende vruchten eten. Maar hoe zit het nou precies?
stroopwafel
Tomaat, fruit of groente?
Niet ongezonder dan een gekookte. Tomaat, fruit of groente? Datum: 22 augustus 2011 Categorie: Column, Wist je dat? Er bestaat behoorlijk wat verwarring of je de tomaat Solanum lycopersicum moet beschouwen als een vrucht of een groente. In de culinaire wereld kun je de tomaat als groente beschouwen, maar botanisch gezien is het een bes.
friese cultuur kenmerken
Is een tomaat fruit of groente? Ik heb een vraag 2017.
Een gerelateerde vraag: gebruiken we voor het onderscheiden van groente en fruit een definitie die iedereen kan begrijpen en gebruiken planten die warm gegeten worden, zijn groenten of een biologische definitie die toch niemand begrijpt? Wat we als fruit beschouwen zijn hoofdzakelijk vruchten druiven, appelsienen, of schijnvruchten ananas, aardbei, terwijl groenten zeer veel uiteenlopende plantendelen omvatten zoals vruchten courgette, paprika, tomaat, stengels asperges, wortels wortelen, bladeren spinazie, witloof, bloemen bloemkool, De verwarring is een tomaat groente of fruit berust vooral op het feit dat we van de tomaat de opvallende vruchten eten.
Tomaat Smulweb.nl.
Het is jarenlang onduidelijk geweest of een tomaat nou een groente of een fruit was. Uiteindelijk is in 1893 in de rechtbank besloten dat een tomaat een groente is. Oorspronkelijk komt de tomaat uit Amerika. Tegenwoordig worden tomaten ook in Nederland gekweekt.
Groenten in de tuin: is een tomaat nu een groente of is het fruit?
Als u zegt tomaat is fruit zou het misschien beter te zijn te zeggen tomaat is een vrucht, omdat dit plantkundig wel klopt. Een groente daarentegen kan zijn: een vrucht tomaat, komkommer. of een bloem bloemkool, broccoli of een blad sla of een stengel asperge of een knol knolselder of een schijnvrucht aardbei enz.
Is een tomaat nu een groente of fruit? Groenten uit Edegem.
0 Is een tomaat nu een groente of fruit? In mijn vorige blogpost had ik het er al even over. Moet ik nu fruit of groente zeggen tegen een tomaat? Uiteraard beschouwen de meeste mensen een tomaat als een groente, maar is dit 100% terecht?
Is tomaat groente of fruit? Tommies.
Is een tomaat dan groente of fruit? Hoewel de snoeptomaatjes van Tommies op elk moment gegeten kunnen worden, gebruiken we tomaten overwegend bij voor en hoofdgerechten. Uit culinair oogpunt is de tomaat daarom duidelijk een groente. Is een tomaat groente of fruit?

Contacteer ons