Resultaten voor gladiolen planten

gladiolen planten
 
Gladiool Walter van Gastel by Oh'Green.'
Achter de schermen. Bloemen en planten. De gladiool, met zijn aren vol met bloemen in prachtige kleuren, kan wel anderhalve meter lang worden. De gladiool vindt zijn oorsprong in Afrika en is een typische zomerbloeier. De botanische naam van deze bloem is Gladiolus, wat zwaardje betekent. Dit verwijst naar de typische zwaardvormige bladeren van de gladiool. Plaats: Als bolgewas groeit de gladiool het best in de volle zon, als snijbloem hou je ze beter uit de zon en best op een koele plaats. Hoogte: 1 m tot 15m., Kleuren: Wit, rood, geel, roze, paars, oranje, crème, tweekleurig, multicolor. Plant je gladioolbollen van maart tot juni in vruchtbare, goed gedraineerde grond. Een beetje mest zal helpen de groei te stimuleren. Plant de bloembollen van de gladiool 2 keer zo diep als de bol hoog is. Indien je ze vroeg op het jaar al plant, mag je ze nog dieper in de grond steken. Hou een afstand van 10cm tussen de bollen. Plant verschillende groepjes gladiolen telkens 14 dagen na elkaar.
lening zonder bank
Gladiolen Planten In Pot: In 5 Stappen Naar Een Krachtige Plant.
Het overtollige water heeft zo nog steeds voldoende ruimte om weg te lopen. Stap 3: Gladiolen planten in pot. Wanneer de basis helemaal goed staat, gaan we verder met waar het nu eigenlijk om draait: het planten van de gladiolen.
planten online
Gladiool.
Als men nu in het begin van het jaar een nieuw zakje koopt met bv.een ander kleur die bloemen zijn veel groterdus, bij onze planten worden de bloemen afgesnedenen, ik weet dat de knollen dan ook dikker wordennu, is mijn vraag zou ik niet beter de bloemsteel weg snijden van zodra hij zichtbaar is dat, de kracht naar de bol gaat in plaats van naar de bloemmisschien, heb ik dan het volgende jaar ook terug grotere bloemen. vrijdag 12 augustus 2011 1233.: Dat zit er dik in, de bloem trekt de meeste voeding weg. vrijdag 12 augustus 2011 1754.: Zet u uw gladiolen altijd vast met stokjes of zo?
Hormann
Gladiolen Planten Verzorgen instructies.
Start met het bewateren van uw Gladiolen wanneer er ongeveer vijf bladeren op de planten zitten. Regen zorgt zelden voor genoeg vocht voor gladiolen, dus zorg ervoor dat het perk zon 3cm water per week krijgt. Geniet volgend jaar weer van uw Gladiolen.
immo antwerpen
Hoe en wanneer bloembollen planten? Intratuin.
Worden in het najaar geplant, het liefst vóór de eerste vorst. Zomerbloeiende bollen ook wel knollen genoemd: dahlias, anemonen, Callas, gladiolen en begonias. Worden in het voorjaar geplant, het liefst na de laatste nachtvorst. Plant en bloeischema. In dit schema kun je precies zien wanneer je welke bollen kunt planten en wanneer ze vervolgens zullen gaan bloeien.
Tuintaken voor de plant Gladiool MijnTuin.org.
Plant gladiolen 5-10 cm uit elkaar, en 10 cm diep op een zonnige plek. Gladiolen worden 90 tot 120 cm hoog en zijn geen stevige planten en behoeven dus ondersteuning. Start met het bewateren van uw Gladiolen wanneer er ongeveer vijf bladeren op de planten zitten.
Gladiool Gladiolus MijnTuin.org.
Voor een gespreide bloei adviseren wij u om de week een aantal bollen aan te planten. Om vele jaren plezier van deze bloemen te hebben kunt u ze in het late najaar opgraven, het loof en de wortels afbreken; droog ze vervolgens een week op een koele plaats en bewaar ze op een droge vorstvrije plaats. Plant gladiolen 5-10 cm uit elkaar, en 10 cm diep op een zonnige plek.
Gladiolen planten Directplant.
Het is natuurlijk ook leuk de bollen in een decoratieve pot te planten en die op het terras te zetten. Vooral de lagere soorten zijn prachtig in een pot. TIP Vaak vormen gladiolen kleine broedbolletjes, hier kunnen weer nieuwe planten uit groeien.

Contacteer ons