Zoeken naar luchtzuiverende planten nasa

luchtzuiverende planten nasa
 
Onderzoek van NASA over luchtzuiverende planten Luchtzuiverende Planten.
Op 15 september 1989 heeft NASA een onderzoek gedaan naar de luchtzuiverende werkingen van planten. Het onderzoek heette de NASA Clean Air Study en leverde een lijst op van planten die zeer effectief de lucht kunnen zuiveren van giftige stoffen.
eenmanszaak oprichten
De beste planten om de lucht in huis te zuiveren De Standaard.
Maar planten ogen niet alleen leuk, ook dragen ze bij tot de luchtkwaliteit in huis. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa voerde enkele jaren geleden onderzoek naar de luchtkwaliteit in ruimtestations. Uit de Nasa Clean Air Study bleek dat bepaalde kamerplanten op een natuurlijke manier giftige stoffen zoals benzeen en formaldehyde kunnen neutraliseren, en zodoende de luchtkwaliteit kunnen verbeteren.
matras
Beste planten om lucht te zuiveren, volgens NASA infographic.
nieuws body Beste planten om lucht te zuiveren, volgens NASA infographic. Beste planten om lucht te zuiveren, volgens NASA infographic. Kamerplanten zijn geweldige luchtfilters, maar sommigen zijn nog beter dan anderen in het filteren van verontreiniging en giftige stoffen in de lucht.
goedkope lening
Luchtfilterende planten Wikipedia.
Deze lijst van luchtfilterende planten is samengesteld door NASA als onderdeel van de NASA Clean Air Study, dat als doel had schone lucht in ruimtestations te onderzoeken. 1 2 3 Alle planten absorberen koolstofdioxide en laten zuurstof vrij; de planten in deze lijst verwijderen ook significante hoeveelheden benzeen, formaldehyde en/of trichlooretheen.
De 15 beste planten voor een gezonde lucht in huis Wonen KnackWeekend.be.
Nu is het onderzoek van NASA en de ranglijst van planten die ze destijds opstelden nog altijd toonaangevend wat betreft het verband tussen planten en de kwaliteit van de lucht in huis. Deze vijftien planten nemen volgens die studie de grootste hoeveelheid benzeen, formaldehyde en trichlooretheen op, stoffen die in verband gebracht worden met verschillende ziekten zoals kanker en neurologische problemen.
Zijn planten dé oplossing voor gezonde lucht in uw woning? Gezondheid Knack.be.
De meeste artikels over luchtzuiverende planten baseren zich op een rapport van de NASA, wat op zich voor de auteurs en veel lezers genoeg is om het rapport als waarheid te zien en te verspreiden. Meestal wordt echter in de artikels niet meteen ook meegegeven dat de studie eigenlijk een gezamenlijk project was van de NASA en de toenmalige Associated Landscape Contractors of America ALCA, vrij vertaald: de Amerikaanse Vereniging voor Landschapsprofessionals.
20 kamerplanten die de lucht zuiveren De Voedzame Keuken.
Wel goed om op te merken dat Nasa dit onderzoek heeft gedaan in 1989 en dat de lijst alle planten die in het onderzoek zijn meegenomen, bevat. Ook de planten die niks of weinig doen. Daarnaast zijn er nieuwere studies die aantonen dat het niet de plant, maar microorganismen in de grond zijn die mogelijk iets doen, al blijken in die studies de concentraties gifstoffen binnenshuis zowel met als zonder planten hoger dan buitenshuis. Koop de planten dus vooral omdat het mooi is, rustgevend effect en vanwege zuurstof in de lucht, maar niet vanwege de luchtzuiverende kwaliteiten.
NASAs top 4 gezonde kantoorplanten.
Niemand minder dan NASA, deed eenzelfde soort onderzoek naar de beste gezonde kantoorplanten. Alleen deden zij het om te testen welke planten afgesloten ruimtes van pure lucht en zuurstof konden voorzien. Daarom gingen zij nog een stapje verder dan onze Indiër.

Contacteer ons